Anual, la data de 27 decembrie în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Actorului. Cu acest prilej, Președintele țării, Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare acestor reprezentanți de seamă ai artei naționale, menționând că asemnat decretele de conferire a distinciilor de stat pentru 18 artiști. 

În legătură cu această sărbătoare profesională, pentru merite deosebite în dezvoltarea și propagarea artei teatrale, contribuție substanțială la afirmarea valorilor culturale și înaltă măiestrie artistică, am semnat un decret prin care am conferit distincții de stat și titluri onorifice pentru 18 reprezentanți ai vieții teatrale. Aceștia sunt reprezentanți ai teatrelor de pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Voi susține și încuraja în continuare oamenii de cultură și tinerele talente care prin profesionalismul său și dedicație vocației sale duc faima țării noastre în lume. Trebuie să investim în cultură și educație fiindcă oamenii sînt cel mai de preț activ pe care îl are Republica Moldova.

Doresc tuturor actorilor să aibă parte şi în continuare de premiere spectaculoase, să se bucure de împliniri. Sărbători fericite și un nou început alături de cei dragi”, a menționat Igor Dodon.

DISTRIBUIȚI