16 concurenţi s-au calificat în finala din 15 martie a concursului naţional Eurovision Song Contest 2014. Artiştii au fost selectaţi în cadrul semifinalelor din 11 şi 13 martie.

Din fiecare semifinală s-au ales 7 concurenţi care au trecut în finală, în urma votului juriului şi televotingului (50/50), al 8-lea concurent este ales 100 % în rezultatul televotingului. Participanții care s-au calificat în a doua semifinală sunt; Cristina Scarlat; Mikaella; Curly Your;Lucia S;EDICT; Chirtoacă Aurel ;Diana Staver. Menționăm că trupa Paralela 47 și Margarita & Metafora au fost salvați de public.

În finala națională din 15 martie artiștii se vor lupta să reprezinte Republica Moldova la etapa internațională. Cîștigătorul va reprezenta țara nostră în prima semifinală a concursului internațional ESC 2014 din 6 mai de la Copenhaga, Danemarca. Dacă va trece de această etapă, reprezentantul Moldovei va participa în finala celei de-a 59-a ediții a etapei internaționale care va avea loc pe 10 mai 2014.

Actualități.md amintește că Republica Moldova participă pentru a 10-a oară la acest concurs. Pînă în prezent, țara a fost reprezentată la Eurovision Song Contest de către Zdob și Zdub, Natalia Gordienko, Natalia Barbu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, Sun Stroke Project și Olia Tira, Pavel Parfeni și Aliona Moon.

 

DISTRIBUIȚI