Astfel a criticat ieri la ședința organului legislativ deputatul Partidului Socialiștilor Vasile Bolea, proiectul partidelor de la guvernare de a diminua salariile membrilor Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică doar cu circa 15 mii de lei, adică pînă la 60 de mii de lei, relatează Actualități.md.

Astfel, dacă anterior, plafonul salarial al unui director constituia cinci salarii medii lunare al angajaților Agenției, Parlamentul intenționează să diminueze cu un salariu acest plafon. Subiectul a fost pus în discuție, în cadrul ședinței de ieri a Legislativului.

Salariul pentru fiecare dintre cei cinci directori ai Consiliului de administrație al ANRE nu va depăși valoarea a patru salarii medii lunare ale angajaților Agenției”, a anunțat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă.

Propunerea a fost criticată de deputatul Partidului Socialiștilor Vasile Bolea, care a propus că plafonul să fie de maximum două salarii medii pe Agenție, adică 30 de mii de lei.

La noi cea mai înaltă funcție în stat este cea de președinte, care dacă nu greșesc primește 10 mii de lei, și atunci cînd în cazul unui șef de agenție noi plafonăm nu mai mult de 60 de mii de lei, mă scuzați. Eu cred că fiecare cetățean care ne privește acum își pune mîinile în cap”, a menționat Bolea.

 

 

 

DISTRIBUIȚI