dd.jpg

Astăzi, a fost convocată de urgență ședința Consiliului Municipal Chișinău cu un singur subiect pe ordinea de zi – alocarea surselor financiare pentru lichidarea consecințelor dezastrului creat în capitală în urma calamităților naturale din ultimele zile, notează Actualități.md.

Astfel, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a venit cu un apel către consilierii municipali pentru a fi votat proiectul de decizie, prin care din fondul de rezervă să fie alocate mai multe milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale care au lăsat capitala într-un blocaj și dezastru total.

Socialiștii au menționat că vor vota pentru proiect însă sunt indignați de faptul că responsabilii din primărie în frunte cu Dorin Chirtoacă, nu prezintă informații clare despre cheltuielile necesare și ce se va realiza din acești bani. Astfel ei au propus ca să fie o transparență cu privire la alocarile din banii publici, să se prezinte detalii despre fiecare lucrare și cheltuieli făcute.

Președintele fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban s-a arătat revoltat și de faptul că serviciile municipale nu și-au făcut treaba în aceste zile de situații excepționale.

Acest cetățean Dorin Chirtoacă de parcă nici nu a mers prin oraș în aceste zile. Timp de 4 zile în capitală predomină un blocaj complet. Stau oamenii blocați iar ce din primărie nu pot găsi ferestrăie sau altceva pentru a interveni întrucît stau și joacă bilot.

Nu am văzut serviciile din oraș nici la școli, nici la grădinițe și nici în cartiere. Acuma cereți alocări de milioane de lei dar nu prezentați date clare unde vor merge acești bani și care sunt devizele de cheltuieli”, a declarat Ceban.

Socialistul a menționat de asemenea că sunt deja informații că deja de pe acuma se fură masa lemnoasă de peste tot în acest oraș.

La grădinițe și școli stau gardurile dărîmate și este risc de a se prăbuși peste copii și nici o mașină cu muncitori de la serviciile responsabile nu a fost văzută în teren. Pe data de 22 aprilie, sîmbătă, a fost declarată zi de lucru, cine din acei zeci de mii de bugetari a ieșit la lucru pentre a remedia situația din capitală.

Cerem ca la ședința fondului de rezervă să fie prezentă și presa ca să se vadă public ce vreți să faceți voi cu banii publici pentru că noi știm că sunteți deprinși să profitați de situație și să mai furați cîtev ceva”, a conchis Ion Ceban.

DISTRIBUIȚI