Șefii Direcțiilor Educație, Tineret și Sport, Sănătății, Cultură, etc., care au fost demiși din funcție, continuă să activeze și chiar efectuează controale în instituțiile subordonate. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii PSRM în CMC, candidatul la funcția de primar al mun. Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă. 

Socialistul a menționat pentru jurnaliști că a avut întrevederi cu doi directori de școli din capitală, care au vorbit despre controalele efectuate de Alexandr Fleaș, în pofida faptului că a fost demis. Mai mult, Ion Ceban a primit o scrisoare despre falsificările licitațiilor în cadrul Direcției Edicație.

În acest sens, Ceban intenționează să sesizeze organele de drept.

Socialistul a menționat că în funcție se află șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, care la fel a fost demis.

Cred că dacă vom verifica și mai departe, atunci vom stabili că conducătorii direcțiilor, care au fost demiși, continuă să activeze în cadrul Primăriei”, a menționat Ceban.

Potrivit loui Ion Ceban, primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, transmite documente în diverse instituții, acestea însă nu sunt primite, pentru că semnătura ei nu este recunoscută de funcționari.

Cei de la ministerul Finanțelor, la fel înțeleg că, Radu a fost numită ilegal în funcție și nu vor să-și asume responsabilitatea pentru posibile consecințe”, a menționat Ceban.

DISTRIBUIȚI