frty.jpg

Directorul Școlii Sportive Specializate nr. 7 de Șah din Chișinău, Ion Gîrneț, este acuzat de faptul că ar întreprinde acțiuni abuzive asupra angajaților instituției. O parte din colectivul școlii a organizat o conferință de presă prin intermediul căreia angajații și-au exprimat nemulțumirea vizavi de modul în care Gîrneț gestionează instituția. Mai mult, aceștia susțin că și concursul prin care noul director a fost numit în funcție s-a petrecut cu încălcări iar acesta ar fi fost favorizat de oameni apropiați primarului Dorin Chirtoacă, relatează Actualități.md. 

Directorul adjunct al Școlii Sportive, Valeriu Coadă, a declarat în cadrul conferinței de presă că Ion Gîrneț a fost desemnat în funcția de director în luna august a acestui an, după ce la data de 12 iulie au fost anunțate rezultatele concursului, care în opinia sa s-a petrecut cu grave încălcări. 

Valeriu Coadă susține că membrii comisiei i-au adăugat pe nedrept puncte candidatului Ion Gîrneț și, totodată, au scăzut punctaj altor candidați, prin faptul că nu s-au luat în considerație anumite reușite prezentate de către aceștia. Potrivit lui Coadă, Oomembră a comisiei care este consilieră a primarului Dorin Chirtoacă, a refuzat să acorde punctajul necesar conform regulamentului.

Directorul adjunct al Școlii Sportive susține că îndată ce a Ion Gîrneț a intrat în funcție, acesta a început să-i pedepsească pe antrenorii școlii care nu i-ar fi loiali. Mai mult, acesta ar fi încercat să împiedice deplasarea sportivilor și a antrenorilor la Campionatul mondial și la Olimpiada mondială de șah, transmite Realitatea. 

În final, angajații Școlii Sportive Specializate nr. 7 de Șah au făcut o adresare publică către Direcția Generală Educație Tineret și Sport din municipiul Chișinău, dar și către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, prin care cer demiterea lui Ion Gîrneț din funcția de director al instituției, totodată aceștia susțin că directorul școlii trebuie să fie tras și la răspundere penală.

Ion Gîrneț nu a fost disponibil pentru a oferi un comentariu la acuzațiile ce i se aduc.

Școala Sportivă Specializată nr. 7 de Șah este una dintre cele 15 școli sportive fondate de Consiliul Municipal Chișinău. 

Mai multe detalii în acest sens vedeți în înregistrarea video de mai jos:

DISTRIBUIȚI