dodonudek.jpg

Potrivit Constituției Republicii Moldova, autoritățile Moldovei au comis cea mai gravă crimă prin numirea lui Eugen Struza în funcția de ministru al Apărării – au uzurpat puterea de stat. Declarația a fost făcută de Președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru emisiunea ”Itoghi dnia” la postul de televizune rusesc NTV. 

”Eu cred ca să numim aceasta lovitură de stat – este prea mult. A fost luată decizia, pentru ca în acest caz concret, ce se referă la numirea ministrului Apărării, această funcție să fie executată de speakerul Parlamentului. Eu cred că ar fi corect să spunem că este vorba despre o uzurpare a puterii. Este cea mai gravă crimă, potrivit Constituției RM”, a menționat Președintele țării. 

Totodată, Igor Dodon s-a arătat convins că majoritatea de guvernare încearcă să obțină în Moldova un scenariu celui similar din Ucraina. Președintele susține că aceasta este singura modalitate pentru democrați cu ratingul pe care îl au, să se mențină încă ceva timp la guvernare. Planurile democraților însă, sunt sortite eșecului. Președintele susține că nu intenționează să cedeze unor provocări, care ar putea destabiliza situația, care și fără de aceasta este complicată în RM. 

Totodată, Igor Dodon a dat asigurări că o reacție la acțiunile autorităților și deciziile ilegale ale Curții Constituționale, nu va întârzia să apară.

Nu vom lăsa aceasta fără reacție. Vom obține alegeri parlamentare anticipate, deoarece acest parlament este neligitim. Vom obține forma de guvernare prezidențială în Moldova. Iar toți cei, care astăzi participă la uzurparea puterii în stat, vor răspunde conform legii”, a declarat Igor Dodon. 

 

DISTRIBUIȚI