După ce actualul ministru al Economiei, Adrian Candu, a acuzat opoziția că stă la baza sancțiunilor impuse de Federația Rusă, liderul Partidului Socialiștilor din R.M, Igor Dodon a venit cu o replică, notează Actualități.md.

“În ultimele zile vedem cum aşa zişii patrioţi ai Moldovei se dau în spectacol. Vedem Dodoni care se deconspiră singuri şi arată întregii Moldove că ei sunt cei care au stat la baza impunerii sancţiunilor Moscovei împotriva cetăţenilor Moldovei”, srie ministrul Economiei, Andrian Candu într-o postare pe blogul personal.

În acest fel Igor Dodon a comentat aceste declarații pe pagina sa oficială:

Am avut impresia că domnul Candu este un om echilibrat, care poate fi manierat şi la vorbă şi la port. Aceasta a fost o imagine falsă.

În realitate, domnul Candu s-a dovedit a fi prea slab pentru o funcţie atît de înaltă. I-au cedat nervii. A coborît la nivelul unui limbaj de mahala. Păcat de el.

Nu m-am aşteptat din partea lui la aşa cuvinte ca "dodoni" şi "trădători". Credeam că e mai cult şi mai inteligent decît Ghimpu, dar se vede că anii de alianţă cu unioniştii liberali i-a contaminat pe democraţi şi cu idei, şi cu cuvinte.

Nu m-am aşteptat de la Candu că va prelua mesajul otrăvit al lui Filat şi mă va acuza că i-aş fi şoptit lui Putin cum să facă politica externă a Rusiei. Trebuie să fii tare turmentat la cap ca să-ţi vină în minte aşa prostii. Îi credeam pe Filat şi pe Candu mai serioşi. Ambii sunt o dezamăgire ca politicieni.

Am o recomandare pentru ministrul Candu. Lăsaţi literatura, lăsaţi blogul şi ocupaţi-vă de economie. Ştiu că e greu, ştiu că nu puteţi, ştiu că v-a cuprins isterica. Dar luaţi o pastilă, calmaţi-vă, organizaţi şedinţe cu experţi care se pricep, participaţi la negocieri, studiaţi problemele atent, căutaţi soluţii.

Lăsaţi literatura, domnule ministru Candu. Apucaţi-vă de lucru.
Ţara suferă din cauza deciziilor sinucigaşe pe care le-aţi luat până acum. Ţara arde, iar unii miniştri se piaptănă”.

 

DISTRIBUIȚI