rhgfh.jpg

Despre aceasta Igor Dodon, noul președinte ales al RM, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, relatează Actualități.md.

Igor Dodon s-a referit la protestele unui grup de cetățeni care au avut loc ieri în capitală.

Noi înțelegem opinia și poziția tuturor oponenților politici. E stimez părerea fiecărui cetățean al RM. Înțelegem protestele, toate lumea are dreptul de a protesta. Dar haideți să nu trecem de limită. Nu provocați cele peste 800 de mii de oameni care au votat pentru candidatura mea. Noi am învins în aceste alegeri, punct.

De 7 ani la rind vo invingeți! Voi l-ați votat pe Filat, Plahotniuc etc. Voi l-ați votat pe Chirtoacă ați protestat pentru el. Și unde am ajuns? Calmați-vă stimați prieteni, a venit rîndul să pierdeți. Ați pierdut democratic, în condițiile cînd voi controlați CEC-ul, Ministerul de Externe, cel de Interne, absolut totul. Recunoașteți că ați pierdut!”, a declarat Igor Dodon.

În acest sens președintele nou ales a subliniat că cei care l-au susținut în aceste alegeri nu au de gînd să cedeze victoria pentru care au luptat mai mult de 7 ani.

Noi 7 ani, partidele pro-Moldova, pro-statliste, am aștepta această victorie. Să nu credeți că cetățenii care au votat pentru noi nu vor apăra această victorie. Noi am organizat sute de proteste, nu vă jucați cu focul. Oamenii deja mă sună din teritoriu și mă întreabă dacă să iasă la proteste în susținerea noastră. Eu chem oamenii la liniște, nimeni nu iese la proteste pînă eu nu voi spune că trebuie, acuma noi nu avem nevoie de tensiuni în societate”, a mai conchis Igor Dodon.

Precizăm că procesele-verbale din turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost prelucrate  în proporţie de 100%. Potrivit datelor preliminare, Igor Dodon a acumulat 52,18% din voturi, iar oponenta sa Maia Sandu – 47,82%.

DISTRIBUIȚI