20161013-052ff.jpg

Despre aceasta președintele Partidului Socialiștilor și candidatul la funcția de președinte al țării Igor Dodon, a declarat astăzi, 25 octombrie, în cadrul unui briefing de presă, relatează Actualități.md.

Rădăcinile noastre culturale se trag din Est şi din Vest. Iar datoria noastră este să le facem complementare şi să ne adunăm în jurul misiunii sale primordiale – dăinuirea ca naţiune puternică şi încrezută în propriul viitor”, a declarat candidatul PSRM la funcția de președinte al țării.

Astfel, liderul PSRM menționează că în calitatea de conducător responsabil al statului va face tot ce îi stă în puteri pentru a transforma Republica Moldova dintr-o periferie într-un centru de convergenţă a tuturor energiilor pozitive care vin din partea vecinilor noştri.

Suntem legaţi prin multiple rădăcini istorice, culturale şi religioase atît de România, cît şi de Rusia. Ţara noastră are ca sursă civilizaţională şi culturală Ortodoxia, care stă la baza unităţii poporului nostru, indiferent de originea etnică sau lingvistică a cetăţenilor ei.

Anume acest element civilizaţional fundamental formează identitatea colectivă atît a României, cît şi a Rusiei. Aceste asemănări în matricea noastră culturală ne unesc şi reprezintă o platformă pentru îmbunătăţirea dialogului şi cu unii, şi cu alţii, şi cu Estul, şi cu Vestul”, mai precizează Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, de găsirea unui echilibru în relaţiile cu vecinii noştri apropiaţi şi îndepărtaţi depinde unitatea şi coeziunea poporului nostru.

Ca preşedinte, mă voi simţi dator să elimin orice sursă de scindare teritorială, de instabilitate politică internă şi de învrăjbire între cetăţeni sau între ţări.  Îmi asum o sarcină de care nici un şef de stat de pînă acum n-a fost conştient. Mandatul meu de preşedinte va trece sub semnul renunţării la vechile animozităţi istorice şi se va axa pe valorificarea unui rol geopolitic excepţional al Republicii Moldova în regiune.

Dintr-o formaţiune statală nefuncţională, falimentară, marginală şi consumatoare de politică externă a altor ţări, ţara noastră se va transforma într-un jucător activ pe plan extern, furnizor de noi modele de cooperare regională şi internaţională”, a mai subliniat Igor Dodon.

Precizăm că astăzi, în cadrul briefing-ului Igor Dodon a venit cu un îndemn către întreaga societate de a se uni în numele interesului național.

Actualități.md amintește că la 30 octombrie curent în RM vor avea loc alegeri prezidențiale directe. Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon.

DISTRIBUIȚI