Partidul Socialiștilor nu intenționează să tolereze fărădelegile săvîrșite de către autoritățile moldovenești. Pentru a opri distrugerea și sărăcirea populației din Republica Moldova, PSRM inițiază proteste la scară largă, și cheamă cetățenii să ia parte la ele. Despre aceasta președintele PSRM Igor Dodon a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, relatează Actualități.md.  

Începînd cu ziua de 27 august Partidul Socialiștilor lansează acţiuni de protest împotriva actualului regim oligarho-unionist. În decurs de cîteva săptămâni vor fi organizate proteste în toate raioanele din RM, de la Briceni pînă la Vulcăneşti şi de la Ungheni pînă la Ştefan-Vodă, după care venim toți la Chișinău. Către sfîrșitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie, anunț petrecerea unei acțiuni de amploare în Chișinău pentru a pune punct guvernării oligarhice. Împreună cu cetățenii, vom cere și vom obține declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Dodon.

Președintele s-a adresat cetățenilor cu îndemnul de a susține acțiunile de protest organizate de către socialiști.

Stimați concetățeni, oligarhii de la guvernare ne-au furat băncile, ne-au furat bugetul, ne închid școlile, vor să ne vîndă țara la români. Ne așteaptă vremuri foarte dificile. Nu vreau să sperii pe nimeni, însă deprecierea monedei naționale despre care am vorbit de mai multe ori, și care s-a accentuat în ultima vreme, va duce mai departe la creșterea prețurilor și tarifelor. Ce facem mai departe, răbdăm? Sau protestăm, acționăm?

Noi socialiștii nu putem să stăm indiferenți. De aceea noi vă chemăm la acțiuni de proteste împotriva acestei guvernări. Sunt ferm convins că dacă vom fi împreună, dacă vom fi consolidați, – această toamnă va fi ultima toamnă a oligarhilor din istoria modernă a Republicii Moldova”, a concluzionat Igor Dodon.

 

DISTRIBUIȚI