Președintele Igor Dodon se arată indignat de decizia ministerului de Externe de a-l rechema pe ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguța. 

Șefului statului declară aceste acțiuni sunt o nouă provocare a guvernului proeuropean, menită să submineze parteneriatul strategic între țările Moldova și Rusia.

Sunt indignat de decizia MAEIE privind retragerea din Rusia pentru consultări a Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în această țară, Andrei Neguța. De fapt, aceasta înseamnă scăderea pentru o perioadă nedeterminată a nivelului relațiilor diplomatice cu principalul nostru partener strategic, Federația Rusă”, a menționat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Această acțiune neprietenoasă a fost întreprinsă în ajunul vizitei mele planificate la Moscova la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Dacă scopul acestei provocări este de a împiedica vizita mea în Rusia, nu va avea niciun efect: nu intenționez să-mi schimb planurile și în orice caz voi întreprinde vizita planificată în Rusia”, a punctat șeful statului”, a punctat șeful statului.

Amintim că ministerul de Externe a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată.

DISTRIBUIȚI