Ultimul sondaj realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS, realizat în perioada 10-26 mai arată că Partidele din opoziție prezintă o mai mare încredere în rîndul oamenilor.

Investigaţia a fost făcută pe un eşantion de 1 143 persoane, atît din mediul urban, cît şi din cel rural, iar marja de eroare este de +/- 3 la sută. Numărul indecişilor este de 21,5%.

Astfel, potrivit sondajului IMAS, realizat la comanda IPN, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PCRM ar acumula 39 la sută din voturi. În acelaşi timp, pentru Partidul Liberal Democrat Moldova au optat 12,6 % din respondenţi.

O altă formaţiune care va face parte din viitorul Parlament este Partidul Democrat. Astfel, pentru formaţiunea condusă de fotul preşedinte al Parlamentului, Marian Lupu, sunt dispuşi să-şi dea voturile 8,6 la sută din electorat. 

Pentru formaţiunea condusă de Mihai Ghimpu ar vota 7,5% la sută din alegătorii cu drept de vot.

Același barometru arată că politicienii care au cîștigat o mai mare încredere în rîndul cetățenilor Moldovei sunt Liderul PCRM, Vladimir Voronin și Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon.

Voronin s-a ridicat de la 32 % pînă la 44%, se arată în ultimul sondaj, iar Dodon de la 11% pînă la 12%.

 

DISTRIBUIȚI