Despre aceasta a declarat președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon astăzi, după ședința organului legislativ, relatează Actualități.md.

Astăzi în cadrul ședinței parlamentului așa cum am promis a fost depusă moțiunea de cenzură asupra activității guvernului Streleț. Vreau să vă spun că sunt șanse reale ca săptămîna viitoare Guvernul Streleț să fie demis pentru corupție, pentru neeficiență, prin votul majorității parlamentare”, a declarat Dodon.

Politicianul a menționat că Partidul Socialiștilor va merge consecvent pentru a atinge obiectivele trasate și anunțate anterior.

Dodon a amintit că fracțiunea PSRM a insistat astăzi să fie incluse în ordinea de zi a ședinței de plen demisia mai multor conducători ai instituțiilor de drept care se află sub călcîiul oligarhilor.

Vreau să vă spun că noi vom insista în continuare pe demisia acestor funcționari pentru ca să asigurăm alegeri anticipate în condiții egale pentru toți concurenții electorali. Regretăm că astăzi aceste subiecte nu au fost incluse în ordinea de zi.

De fapt scopul fracțiunii socialiștilor pentru ziua de astăzi era înregistrarea moțiunii de cenzură și înregistrarea demisiilor mai multor funcționari, dar cred că aceste demisii vor fi în ordinea de zi pentru săptămîna viitoare”, a mai adăugat socialistul.

Potrivit lui Dodon mai departe urmează lucruri și mai interesante. “Sper că ne așteaptă și demisia președintelui țării și a altor conducători. Astfel  cum a decis și a fost votată rezoluția mitingului din 27 septembrie și așa cum o cer marea majoritate a cetățenilor”, a conchis președintele socialiștilor.

Menționăm că acum cîteva clipe  în Parlament a fost depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Streleț cu votul a 42 de deputați PSRM și PCRM. Aceasta va fi dezbătută pe 29 octombrie, la următoarea ședință a Parlamentului.

DISTRIBUIȚI