14520404_1752151961692357_2492030936422456965_n.jpg

Despre aceasta președintele Partidului Socialiștilor și candidatul la funcția de președinte al țării Igor Dodon, scrie pe pagina sa de pe o rețea socială, relatează Actualități.md.

Dodon menționează că vizita sa de o zi la Moscova a reușit să fie una productivă, a  avut mai multe întîlniri cu mulți cetățeni moldoveni, care lucrează în Moscova și regiunile acesteia.

Pe teritoriul Rusiei este în mod constant muncesc aproximativ 600 de mii din compatrioții noștri dintre care circa 250 de mii în Moscova și regiunile sale – ( și asta doar potrivit datelor oficiale). Mulți dintre ei și-au făcut familii în Rusia, dar nu-și pierd legătura cu patria lor. Lor le pasă tot ceea ce se întîmplă în Moldova. Ei cu o durere în inimă percep acțiunile autorităților, care au jefuit țara și au distrus parteneriatul strategic cu Rusia – țara care le dă posibilitatea de a face bani și a-și hrăni familiile. Ei pledează pentru prietenie foarte puternică dintre Moldova și Rusia și sprijină programul Partidului Socialiștilor în acest sens dar și cu privire la multe alte probleme.

Pentru autoritățile din Moldova nu par să existe aceste persoane. Autoritățile din Moldova au deschis la Moscova doar 2 secții de votare (și 8 secții de vot pe întreg teritoriul Rusiei)”, scrie Dodon.

Potrivit liderului PSRM concetățenii noștri care lucrează în Rusia și în alte țări sunt o parte importantă a poporului nostru, iar autoritățile nu au dreptul să uite de ei.

În calitate de președinte, voi hotărî împreună cu conducerea Federației Ruse problema retragerii de la aceste persoane a interdicțiilor de a rămîne pe teritoriul Rusiei, în cazul în care nu sunt legate de infracțiuni grave. Vom face că atunci cînd vor ieși la pensie în Moldova să fie luat în considerare stagiul de muncă și prestațiilor de servicii sociale din Rusia. Noi vom obține că în Rusia să fie deschise cel puțin 250 de secții de votare pentru cetățenii moldoveni.Moldova are un viitor!”, conchide Igor Dodon.

Menționăm că ieri, Igor Dodon, candidat al PSRM la funcţia de preşedinte al RM, a întreprins o vizită de o zi la Moscova, FR pentru a se întîlni cu reprezentanţii şi liderii celei mai mari diaspore a moldovenilor de peste hotare. Igor Dodon a discutat aspecte legate de situaţia social-politică din Moldova, precum şi despre mersul şi particularităţile alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Actualități.md amintește că la 30 octombrie curent în RM vor avea loc alegeri prezidențiale directe. Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon.

 

 

DISTRIBUIȚI