17887379_1465497993500413_1718866368_o.jpg

Despre aceasta președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban a declarat astăzi, în cadrul ședinței CMC la care socialiștii și-au îndemnat colegii să o boicoteze și să examineze în mod prioritar proeictul de buget, relatează Actualități.md.

În condițiile în care timp de jumătate de an este tergiversată abrobarea bugetului și a taxelor locale,  iar cineva gen – Chirtoacă își face de cap cum vrea cu banii municipiului, acest lucru ar trebui pus și pe seama acelor consilieri care nu au votat propunerea PSRM privind examinarea bugetului în mod prioritar.

În această situație noi suntem nevoiți să părărsim sala de ședință a CMC pentru că noi nu vrem să fim părtași la scehemele liberalilor în frunte cu Chirtoacă de delapidare a orașului Chișinău”, a declarat socialistul.

Precizăm că anterior Ceban a menționat că ordinea de zi propusă de primarul general pentru ședința de astăzi a CMC, abundă în proiecte funciare iar liberalii împreună cu Chirtoacă vor să voteze aceste proiecte întrucît fac milioane delapidînd municipalitatea.

În această ordine de zi sunt zeci de proiecte funciare care trebuiau să meargă la licitație publică. Este din nou o tentativă hoțească de a delapida propietatea municipală. În această ordine de zi sunt doar 4 sau 5 proiecte cu caracter social în rest abundă în proiecte funciare pe care liberalii s-au obișnuit să le voteze pe sub masă.

Nu este problema a noastră a consilierilor că Executivul nu este pregătit, să ne explice care este cauza acestei nepregătiri și să ne ofere detalii referitor la bugetul municipal pentru 2017”, a punctat președintele fracțiunii PSRM din CMC.

 

DISTRIBUIȚI