oo_eee.jpg

Administrațiile grădinițelor din țară și comitetele de părinți continuă să expedieze scrisori în adresa Fundației de binefacere ”Din suflet”, prin care solicită ajutor la soluționarea problemelor stringente. Printre instituțiile care au beneficiat deja de sprijinul fundației, este și cea din satul Frăsinești, raionul Ungheni. Părinții au indicat în scrisoare că au nevoie de opt ferestre noi și de un set de costume naționale pentru micuți. În mai puțin de o săptămână, solicitarea a fost îndeplinită, iar președintele țării, Igor Dodon, a vizitat astăzi instituția preșcolară și i-a promis administrației că va primi și un set de mobilier pentru copii.

Administrația grădiniței din satul Frăsinești și părinții au convenit asupra necesități schimbării ferestrelor vechi ale instituției, cu altele moderne, care să păstreze căldura în interior. Mijloacele colectate nu au fost însă suficiente. Mai era nevoie de opt ferestre. Părinții au decis să ceară ajutor de la fundația de binefacere a primei doamne a țării. Au indicat că au nevoie de bani pentru opt geamuri și și-au mai amintit că grădinița niciodată nu a avut costume naționale. Răspunsul din partea fundației a fost promt. În present, lucrările de montare a geamurilor sunt în toi, întrucât sezonul rece bate la ușă. Specialiștii garantează că, la iarnă, copiii nu vor fi afectați de frig, deoarece sunt utilizate cele mai bune materiale.

Meșterii mai spun că au nevoie de cel mult două zile, pentru a duce lucrul la bun sfârșit. La rândul lor, părinții sunt bucuroși că au fost auziți, iar cererea le-a fost îndeplinită.

Împreună cu părinții și copiii, administrația grădiniței a avut posibilitatea să-i mulțumească direct președintelui țării, pentru ajutorul oferit prin intermediul fundației ”Din suflet”. Acesta a vizitat grădinița, a discutat cu părinții, a ascultat problemele semnalate de angajații instituției și a comunicat cu cei mici, pe care i-a surprins în momentul când luau masa. Administrația grădiniței a indicat și asupra lipsei unui set de mobilier în una din grupe.

La rîndul său, Igor Doron a declarat că în cîteva săptămîni va soluționa și problema cu mobilierul.

Potrivit ultimului recensământ, satul Frăsinești din raionul Ungheni are 1.375 de locuitori. Grădinița ”Andrieș” din localitate este frecventată de 97 de copii.

DISTRIBUIȚI