15622527_1684482834911048_4310426683595551344_n.jpg

Președintele ales al Reublicii Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere cu bașcanul autonomiei găgăuze Irina Vlah, relatează Actualități.md.

Potrivit lui Dodon întrevederea a avut loc în contextul reținerii de către CNA a mai multor funcționari din Găgăuzia pe motiv că ar fi corupt alegătorii în cadrul alegerilor care au avut loc recent în autonomie.

În legătură cu reținerile din Găgăuzia, avem aceleași poziții împreună cu bașcanul. Nu trebuie să permitem destabilizarea situației, organele de drept trebuie să acționeze în conformitate strictă cu legislația. În calitate de președinte deja a solicitat toate informațiile detaliate la acest subiect, vom luat toate măsurile necesare pentru a ne clarifica cu această situație”, a declarat Dodon.

Președintele ales a subliniat faptul că Găgăuzia este o regiune-cheie în Moldova, în ceea ce privește soluționarea cu succes a problemelor etnice în societatea noastră.

Această regiune mereu a stat la straja statalității moldovenești. Soarta Moldovei depinde și de stabilitatea din Găgăuzia. Am asigurat-o pe doamna bașcan că Găgăuzia va fi în centrul atenției mele în calitate de șef al statului. Exprim susținerea deplină poporului găgăuz și conducerii autonomiei”, a mai adăugat Igor Dodon.

Precizăm că recent colaboratorii CNA l-au reținut pentru 72 de ore pe secretarul Consiliului de Observatori al "Teleradio-Găgăuzia", Anatolii Mavrodi, acuzîndu-l de coruperea alegătorilor. El a fost transportat la izolatorul de detenție preventivă de la Cahul. De asemenea a fost reținută președintele secției de votare din Comrat Nr. 1/2, Elena Todorova care a fost plasată în același izolator.

Astăzi în în autonomia Găgăuză va avea loc un miting în sprijinul locuitorilor Comratului reținuți, acuzați de coruperea alegătorilor.

 

DISTRIBUIȚI