ddof.jpg

Despre aceasta președintele nou ales al Republicii Moldova a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, relatează Actualități.md.

Președintele nou ales a menționat că a avut discuții cu speakerul Parlamentului Andrian Candu referitor la agenda parlamentară dar și cu premierul Filip cu privire la problema patentarilor.

Eu am promis deținătorilor de patentă și înainte de această campanie electorală că o să fiu alături de ei. Ei urmau să organizeze o acțiune de protest dar am discutat cu liderii acesto organizații și am covenit să ne întîlnim la discuții în vederea soluționării acestei probleme. De aceea am vorbit și cu Candu și cu Filip să urgenteze examinarea și arpobarea proiectului de lege pregătit de noi în acest sens, ca activitatea în bază de patentă să fie prelungită. Sunt zeci de mii de oameni care muncesc în bază de patentă și eu voi fi alături de ei și voi face tot posibilul ca această problemă să fie rezolvată așa cum am promis”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că în această duminică a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale directe din RM. Procesele-verbale au fost prelucrate  în proporţie de 100%. Potrivit datelor preliminare, Igor Dodon a acumulat 52,18% din voturi, iar oponenta sa Maia Sandu – 47,82%.

DISTRIBUIȚI