t34ty43y43.jpg

În rezultatul întrevederii Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din 17 martie, la Moscova, în acest weekend, a fost luată decizia de a prelungi perioada de legalizare pentru cetăţenii moldoveni, aflaţi ilegal pe teritoriul Rusiei, pînă la 12 mai, 2017, notează Actualități.md.

Potrivit ultimelor informații, pînă la 20 martie au reuşit să treacă procedura de legalizare circa 10 mii de concetăţeni de-ai noştri.

Igor Dodon îndeamnă toți moldovenii, care se află ilegal pe teritoriul Rusiei, să apeleze la serviciile secţiilor locale ale Direcţiei Generale pentru Problemele de Migraţie MAI pentru a obţine statutul legal de aflare pe teritoriul Federaţiei Ruse. 

Totodată, a început să funcţioneze site-ul pe care concetăţenii noştri, aflaţi în Moldova şi care au „interdicţii” asupra lor, vor putea verifica dacă au fost amnistiaţi sau nu. Amintim, că datorită acestei înțelegeri de amnistie au beneficiat 17,5 mii de moldoveni. 

Este îmbucurător faptul că înţelegerile noastre cu colegii ruşi se transformă în rezultate practice în termene atît de restrînse. Sper că un număr cît se poate de mare de concetăţeni de-ai noştri vor folosi posibilităţile ce li se oferă”, a menționat Președintele Igor Dodon.

 

DISTRIBUIȚI