fg.jpg

Despre aceasta președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban,  a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, relatează Actualități.md.

Ceban a amintit că anul trecut socialiștii împreună cu societatea civilă au inițiat procedura de referendum pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă însă aceasta a fost blocată de către instanțele de judecată controlate de către guvernare.

De asemenea, președintele fracțiunii PSRM din CMC a menționat că la moment este pregătită și cererea de contestare a refuzului Curții Supreme de Justiție de a înregistra grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului anti-Chirtoacă. Cu toate acestea potrivit lui Ceban, examinarea acestei cereri de către CEDO ar putea lua mai mult timp și bani iar capitala și așa se scufundă în haos, mizerie, construcții ilegale, delapidări ale proprietății municipale și altele.

Noi suntem siguri siguri la 150% că decizia CEDO va fi una favorabilă care va da curs referendumului, problema este că Chișinăul nu mai poate să aștepte. Pentru că asta înseamnă să pierdem timp și bani iar noi nu vrem ca statul să piardă bani”, a declarat Ceban.

De aceea socialiștii au hotărît să creeze un nou grup de inițiativă care va demara procedura de referendum pentru demiterea primarului general de Chișinău Dorin Chirtoacă. 

Astfel, noi am actualizat nota cu toate argumentele care sunt în favoarea demisiei primarului de Chișinău. Sunt cîteva capitole pe care le-am adăugat inclusiv constatări ale organelor de control. În această situație, în cel mai scurt timp vom convoca un nou grup de inițiativă care va iniția procedura de referendum”, a mai adăugat președintele fracțiunii PSRM din CMC.

Ceban a făcut apel la judecători să fie imparțiali și să se gîndească că copii lor tot merg la grădinițe și se plimbă pe străzile Chișinăului care cu fiecare zi este tot mai distrus, și să dea verdicte corecte vizavi de înregistrarea grupului de inițiativă dar și demarea procedurii de referendum.

 

DISTRIBUIȚI