gfjkjkllllllllllllllllllll.jpg

În cadrul tradiționalei întrevederi cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, Președintele Igor Dodon a abordat mai multe subiecte importante legate de politica internă și externă a țării, în special, implicarea Curții Constituționale în jocurile politice murdare ale majorității parlamentare. 

Igor Dodon a menționat că poporul este suveran în Republica Moldova și doar el poate decide interpretarea și modificarea Constituției cu privire la diverse subiecte, începînd cu competențele diverșilor reprezentanți ai instituțiilor de stat și finalizînd cu subiecte privind denumirea limbii. 

Este regretabil faptul că în loc să fie un garant al respectării Constituției, Curtea Constituțională a devenit un instrument de interpretare, folosit tot mai des de către exponenții Partidului Democrat. În alt context am discutat despre viitoarele alegeri parlamentare și situația în ceea ce ține de circumscripții. Am vorbit și despre alte subiecte din politica internă și externă, perspectivele reglementării diferendului transnistrean și necesitatea urgentării organizării negocierilor în formatul ”5+2””, a menționat șeful statului. 

DISTRIBUIȚI