Despre aceasta arată rezultatele unui studiu sociologic prezentat de Asociația Sociologilor și  Demografilor din RM , relatează Actualități.md.

Astfel potrivit sondajului, la întrebarea  – «care este personalitatea politică din RM în care aveți cea mai mare încredere?», majoritatea respondenților – 15,8% au declarat că au încredere cel mai  mult în Igor Dodon.

Pe locul 2 în clasamentul încrederii cetățenilor, s-a plasat Andre Năstase liderul Platformei DA cu 10,4%, iar pe a treia poziție a ajuns liderul Partidului Nostru – Renato Usatîi cu 8,9 la sută încredere din partea respondenților.

În continuare urmează Maia Sandu cu 8,7%, Iurie Leancă cu 6,9% și Ion Sturza cu 6,1%. Comunistul Vladimir Voronin se plasează pe locul 7 cu 5,7% de încredere din partea cetățenilor RM, iar liderul PL Mihai Ghimpu ocupă locul 16 cu doar 2,1%. De precizat că actualul premier al RM Pavel Filip care a fost investit în condiții controversate se bucură de doar 2,4% de încredere din rândul populației RM.

Menționăm că studiul sociologic a fost efectuat în perioada 10-21 februarie curent pe un eșantion de  1195 respondenți. Marja de eroare de +-3%.

DISTRIBUIȚI