frttu.jpg

Inițiativa Președintelui țării, Igor Dodon cu privire la plafonarea salariilor pentru conducătorii întreprinderilor și instituțiilor de stat a fost prezentată Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe de către consilierul prezidențial pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi. 

Astfel, Lebedinschi a atenționat asupra faptului, că în condițiile în care, țara trece printr-o criză economică, iar majoritatea cetățenilor se află la limita sărăciei, conducătorii mai multor instituții de stat primesc salarii exorbitante. 

Astfel, potrivit inițiativei lui Igor Dodon, salariile conducătorilor întreprinderilor de stat nu trebuie să nu depășească suma de două salarii medii de la întreprinderea pe care o conduce, iar a conducătorilor instituțiilor regulatorii să nu fie mai mare decât salariul conducătorului instituției care l-a numit în funcție, scrie a-tv.md.

În pofida argumentelor prezentate, inițiativa Președintelui Moldovei a fost susținută doar de deputații Partidului Socialiștilor, în timp ce reprezentanții majorității parlamentare s-au pronunțat împotrivă. 

DISTRIBUIȚI