Este vorba despre contactul de furnizare a gazelor către consumatorii ucraineni, precum și de contractul privind tranzitul de gaze către Europa. În Rusia se spune că decizia Arbitrajului de la Stockholm a încălcat interesele concernului rus.

„Compania rusă „Gazprom” purcede la dizolvarea tuturor contractelor încheiate anterior cu Ucraina”, a declarat președintele Consiliului director al companiei, Alexei Miller, citat de RBC.

Potrivit lui, este vorba despre contactul de furnizare a gazelor către consumatorii ucraineni, precum și de contractul privind tranzitul de gaze către Europa.

Decizia privind începerea rezilierii contractelor Miller a explicat-o prin faptul că hotărîrea Arbitrajului de la Stockholm a încălcat interesele „Gazprom”-ului.

„Arbitrii și-au argumentat decizia prin înrăutățirea accentuată a stării economiei ucrainene. Noi ne opunem în mod categoric soluționării problemelor economice ale Ucrainei pe cheltuiala noastră”, a subliniat Miller.

El a menționat că „într-o astfel de situație, prelungirea valabilității contractelor pentru «Gazprom» este irezonabilă din punct de vedere economic și nerentabilă”.

DISTRIBUIȚI