Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) își doresc ca introducerea biletelor electronice în transportul public în Chișinău să fie implementată de la finele lunii septembrie curent, în regim de test.

În cadrul unui briefing de presă, socialistul Nichita Țurcan a declarat că biletele electronice în transportul public aduce mai multe beneficii.

Regimul de test va fi aproximativ de 3-6 luni, în acest timp vor funcționa ambele tipuri: și biletul pe hîrtie și cel electronic. Pentru persoanele, care beneficiază de abonamente, va fi mai ușor, fiind că vor avea o cartelă specială, care, automat, în fiecare lună, odată cu achitarea sumei, cartela se va prelungi. Totodată, părinții vor putea urmări copiii la ce stație au urcat și la care au coborît.

În general, sînt 5 plusuri vizavi de introducerea biletului electronic: unificarea tuturor transporturilor publice într-un singur sistem, adică va fi o cartelă pentru orice tip de transport autobuz, troleibuz; imposibilitatea circuitului banilor în afara Primăriei, adică un sistem transparent; vom ști exact cîți oamenii circulă zilnic cu transportul public și în care regiuni sînt mai mulți; vom cunoaște unde se află transportul, pe care-l așteptăm, dar și cel mai important – economia banilor și posibilitatea de a-i investi într-un auto-parc”, a enumerat Țurcanu.

DISTRIBUIȚI