der.jpg

Președintele Republicii Moldova a comentat pe pagina sa de pe o rețea socială, situația cu privire la scandalul de la construcția ilegală de pe strada Milescu Spătaru 23, unde au fost agresați mai mulți deputați ai PSRM, relatează Actualități.md.

Anarhia și fărădelegea la un șantier ilegal de construcții în sectorul Ciocana continuă. Atunci cînd Primăria sau instituțiile guvernamentale nu vor să intervină sau nu sînt capabile să o facă, vom interveni noi. Iar cei care se fac vinovați pentru tot ce se întîmplă, inclusiv pentru lezarea corporală a deputaților, consilierilor sau locuitorilor blocurilor din preajmă, vor răspunde penal”, anunță președintele țării.

Precizăm că pe strada Milescu Spătaru 23 din sectorul Ciocana al capitalei, a demarat o construcție care se desfășoară cu încălcări de legislație pe terenul de odihnă al blocurilor din preajmă. Oamenii din apropiere sunt profund indignați de această construcție care, zic ei, le va închide aerul și lumina din case. Astfel aceștia au protestat în mai multe rînduri și au apelat și la ajutorul consilierilor municipali. Receptivi la acest conflict au fost consilierii și deputații din Partidul Socialiștilor care au mers la fața locului pentru a susține cetățenii.

Cu toate acestea astăzi, agenții de pază puși de agentul economic pentru a supraveghea lucrările de construcție au agresat fizic mai mulți deputați care protestau alături de locatari. La fața locului a fost cheamată poliția și medicii de la urgență.

 

DISTRIBUIȚI