dshch8dd7d78d7d.jpg

Astăzi, 16 februarie, în cadrul unei conferințe de presă președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a relatat care sunt proiectele pe care formațiunea politică intenționează să le implementeze în anul curent, comunică Actualități.md.

Potrivit liderului PSRM, printre acestea se regăsesc proiecte precum: asistență juridică gratuită pentru cetățeni, reîntregirea țării dar și asigurarea drepturilor cetățenilor din diasporă.

1 -Pentru acest an, ne propunem să deschidem „centre pentru protecţia drepturilor cetăţenilor” pe lîngă fiecare oficiu de partid raional. Planificăm să extindem asistenţa juridică pentru cetăţenii noştri.

2- Pentru noi, are o importanţă imensă reintegrarea țării. În aceste scopuri, partidul va pune în aplicare proiectul de apropiere socio-cultural, dar și economic, dintre cele două maluri ale Nistrului “Două maluri – un singur spaţiu”.

3- În 2017, Partidul Socialiştilor va pune în aplicare proiectul „Moldova în lume”, care presupune diferite activități cu Diaspora. În primul rînd, comunicarea cu cei de acasă, instituţiile statului, soluționarea diferitor probleme cu care se confruntă concetățenii noștri. Vom face tot posibilul pentru a asigura dreptul la vot pentru fiecare cetățean din Republica Moldova oriunde s-ar afla peste hotarele țării”, a conchis Zindaida Greceanîi.

Menționăm că tot astăzi, Zinaida Greceanîi a făcut publice prioritățile PSRM la nivel de fracțiune parlamentară. Printre acestea se regăsesc: se regăsesc: indexarea pensiilor de 2 ori pe an cu 20 la sută, majorarea fondului de subvenționare în agricultură, majorarea salariilor în sectorul bugetar și reducerea costurilor poliței de asigurare în medicină.

DISTRIBUIȚI