cinovnik.jpg

Vicedirectorul şi administratorul unei firme de construcții din oraşul Hînceşti au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind învinuiți de deturnarea fondurilor caritabile în valoare de peste 52 de mii de euro pentru o casă internat pentru copii cu deficiențe mintale, din  Hînceşti.

Banii ar fi fost alocați de o asociație de caritate pentru lucrările de construcție a unui centru de reabilitare cu sală sportivă şi bazin, transmite  un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Acțiunile ilicite au fost reclamate președintele Asociației de caritate, „Activ Hilfe Fur Kinder”. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au stabilit că în anii 2011 – 2012, administratorii firmei de construcție, tată şi fiu, au încheiat cu fundația de caritate două contracte prin care urmau să execute lucrările de construcție pînă pe 1 august 2013. Sub pretextul imposibilității de a finaliza lucrările din cauza banilor insuficienți, învinuiții au prezentat finanțatorului date denaturate cu privire la costurile lucrărilor efectuate şi a cheltuielilor suportate.

Urmărirea penală continuă, făcîndu-se expertize pentru a stabili prejudiciul total cauzat fundației de caritate.

Dacă vor fi găsiţi vinovați, învinuiții riscă pînă la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate de pînă la 5 ani.

DISTRIBUIȚI