Un grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova va participa la Bruxelles la un program de instruire parlamentară și este organizat de Adunarea Parlamentară NATO. Socialiștii au refuzat să participe la acest program, relatează Actualități.md.

Potrivit comunicatului de presă al Parlamentului RM , deputații moldoveni vor participa la o serie de seminare la Cartierul General al NATO, la Adunarea Parlamentară NATO și la Parlamentul European. Principalele subiecte ale discuțiilor cu oficialii europeni vor viza Acordul de Asociere UE – Republica Moldova și rolul Comitetului parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, principiile și mecanismele controlului parlamentar asupra securității și apărării, relațiile Republicii Moldova cu NATO și contextul regional. 

Din componența delegației parlamentare fac parte deputații Valeriu Streleț, Președintele Delegației Parlamentului la AP NATO, Tudor Deliu, Vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Ion Casian, Vicepreședintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Angel Agache, George Mocanu, Aliona Goța, Eugeniu Nichiforciuc, Constantin Țuțu, Ion Apostol și Mihaela Iacob.

Deputații Partidului Socialiștilor de asemenea au fost invitați să participe la eveniment, cu toate acestea, aleșii poporului de la PSRM au răspuns cu un refuz.

Amintim că săptămâna trecută Igor Dodon a acuzat conducerea țării de subminarea securității naționale și a solicitat categoric păstrarea neutralității și încetarea tuturor proceselor de aderare neoficială la NATO.

Actualități.md amintește că potrivit ultimelor sondaje sociologice prezentate recent, majoritatea populației Republicii Moldova se pronunță împotriva aderării la blocul militar NATO. În același timp moldovenii consideră că Moldova trebuie să-și păstreze statutul de neutralitate a țării așa cum este stipulat și în Constituția RM.

 

DISTRIBUIȚI