Activiştii  Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat astăzi un protest în faţa Ministerului Agriculturii pentru a-şi exprima dezacordul cu politicile promovate de actuala guvernare în domeniul  sistemului de pensionare, informează Actalități.md.

Socialiștii nu sunt de acord cu majorareea pensiilor cu doar  6-7 %, în timp ce tarifele şi preţurile la majoritatea produselor de prima necesitate au crescut de 3-4 ori. De asemenea , protestatarii s-au arătat indignaţi faţă de acţiunile Guvernării, care a găsit bani pentru majorarea de circa trei ori a salariilor judecătorilor, caută posibilităţi de majorare a indemnizaţiilor pentru copiii ambasadorilor, alocă terenuri pentru apartamentele deputaţilor în timp ce pensionarii cu greu găsesc bani pentru de-ale gurii.

În Moldova trăesc bine doar conducerea ţării şi oligarhii. Pentru cine lucraţi, „dragi” guvernanţi?”, au scandat participanţii la protest.

Mai mult, socialiştii au insistat ca proiectele de lege în domeniul sistemului de pensionare, elaborate de socialişti să fie incluse în regim de urgenţă pe ordinea de zi a Parlamentului şi să fie aprobate în cel mai scurt timp. Potrivit  unui comunicat de presă, proiectele de lege a socialiștilor menţionate mai sus prevăd: 

–  Majorarea pensiilor cu 20 la sută.

– Egalarea în drepturi a pensionarilor care s-au pensionat pînă la 1999 şi după acest an.

– Transmiterea dreptului de moştenire a pensiei timp de 5 ani urmaşilor celor care au decedat înainte de a se pensiona sau în perioada de 5 ani după pensionare.

Protestatarii au scandat: „Jos Buliga”, „Nu genocidului!”, „Cerem majorarea pensiilor!”, „Nu pensiilor mizere!” etc.

Actualități.md precizează că deja de un an proiectele de lege privind pensiile, elaborate de PSRM se prăfuiesc în birourile parlamentarilor.

 

DISTRIBUIȚI