Membrii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova sînt îngrijorați de situația creată în Republica Moldova în ce privește creşterea cursului valutar.

Socialiştii menţionează că “pe piaţa valutară se înregistrează manipulări majore, iar guvernarea intenționat nu doreşte să intervină în reglementarea acestor procese”, din aceasta cauza mai multi membri dar si simpatizanti ai PSRM au iesit la protest in fata Bancii Nationale a Moldovei.

În opinia socialiştilor, creşterea cursului valutar se va solda cu dificultăţi pentru oamenii simpli, deoarece saltul costului dolarului sau monedei euro influențează direct formarea preţurilor.

Amintim ca anterior Igor Dodon, liderul socialiştilor a declarant că scumpirea artificială a cursului acum ar putea amplifica efectele reducerii exporturilor şi remitenţelor pe viitor.

 “În consecinţă, creşterea cursului valutar va duce la majorarea preţurilor, iar pe fundalul creşterii impozitelor (politica fiscală pentru 2014), precum şi pe fundalul unor salarii şi pensii modeste, inevitabil va scădea puterea de cumpărare a cetăţenilor, sărăcia va deveni mai pronunţată, va creşte nemulţumirea cetăţenilor”, avertizează Dodon.

 

DISTRIBUIȚI