Astăzi, 26 septembrie a avut loc conferința de presă susținută de politologul Bogdan Țîrdea cu tematica „Alegerea politică a lui Bogdan Țîrdea”, informează Actualități.md.

Analistul politic a făcut o introducere argumentative privind aderarea sa la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în frunte cu liderul Igor Dodon.

De ce am decis aderarea la echipa PSRM

Republica Moldova se află în pragul unei crize fara precedent, care poate duce la dispariția ei ca stat.  Politica AIE/CPE devine una iresăponsabilă și periculoasă.

Astfel, sub paravanul integrării europene, AIE/CPE a stimulat corupția, criminalitatea, atacul la familie, biserică și statul suveran moldovenesc.

1.      AIE/CPE a cedat activele strategice de stat – aeroportul și BEM. Astăzi riscăm să pierdem și Moldtelecomul.

2.      Pentru prima dată în istoria țării, sub guvernarea AIE s-au spălat 18 mlrd dolari SUA prin băncile moldovenești.

3.      Sub guvernarea AIE s-au produs atacuri raider de proporții – doar în sistemul bancar au fost extrase cca 100 mln euro. Au suferit cele mai mari bănci. Și asta-i doar începutul. La moment, este atacată Victoria Bank  într-un mod banditesc. În 2013 în același mod au fost atacate MAIB, întreprinderea Registru.

4.      Sub guvernarea AIE/CPE  în premieră am avut deputați și șefi de parlament urmăriți de Interpol, miniștri demiși pentru corupție și repuși în funcție.

5.      Sub guvernarea AIE/CPE s-a consolidat oligarhatul, numit fie din ironie, fie din bătaie de joc,  istorie de succes. Justiția, mass-media, partidele politice și chiar unele ONG-uri au ajuns la cheremul oligarhilor, care fură țara în cel mai cinic mod posibil.  Însuși premierul a recunoscut, că din întreprinderile de stat anual se fură 6 mlrd lei. Alți reprezentanți ai actualei guvernări au declarat că este vorba de 10 mlrd lei anual.

6.      Degradarea tuturor indicatorilor economici și sociali: creșterea datoriei externe, optimizări neinspirate de școli și spitale, înghețarea salariilor și pensiilor.

Toate aceste lucruri trebuie și pot fi schimbate doar prin acțiune politică. Critica jurnalistică și comentariile politologice nu mai au efect.

 Scena politică:

Riscul cel mare al RM constă în faptul, că cele mai mari partide politice au nimerit sub influența unui oligarh.

PL, prin Mihai Ghimpu – este controlat grație dosarului pe firma Parstar și corupției totale de la primăria capitalei.

PD – grație dependenței financiare.

PCRM – prin V.Voronin, care era partnerul de afaceri al unor oligarhi. După plenara din 7 iunie, PCRM s-a eliberat de criticii oligarhatului, a renunțat la lupta  cu oligarhia, devenind un partid de buzunar. Acum lista va fi completată dintr-un hotel cu reputație tristă. Chiar dacă revine la guvernare, acesta va continua politicile devastatoare ale actualei puteri, pentru că este parte integrantă a acestui sistem oligarhic.

PLDM – este supus unui atac raider din partea oligarhilor.

DE CE PSRM

1.      Unicul partid de opoziție reală, necontrolat și neconectat la structuri la oligarhice.

2.      Uncil partid care luptă contra oligarhatulului moldovenesc, apărînd activ intersele cetățenilor.

3.      Unicul partid care are cel mai solid program anticriză.

4.      Unicul partid care are cea mai puternică echipă de economiști, manageri și juriști.

5.      Unicul partid care are relații strategice cu Federația Rusă și care ar putea soluționa problemele ce țin de prețul la gaze, locurile de muncă pentru cei 700.000 gastarbaiteri, piața de desfacere pentru produsele moldovenești.

6.      Unicul partd care stă ferm pe pozițiile statalismului, apărînd clar identitatea moldovenească, familia tradițională și biserica creștină.

Toate aceste considerente au stat la baza deciziei mele de a adera în actuala campanie electorală la echipa PSRM”.

În acest context liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon a menționat pe pagina sa de pe o rețea de socializare că cu fiecare zi tot mai multă lume se alătură formațiunii sale.

Lumea vine la Partidul Socialiștilor.

Ieri mai mulți deputați din Găgăuzia au declarat public susținere electorală pentru socialiști. Astăzi la Partidul Socialiștilor a aderat politologul Bogdan Țîrdea. În curînd va veni și altă lume bună, primari, consilieri, membri ai altor partide, lideri de opinie, oameni de valoare.
Oamenii sunt atrași de poziția noastră fermă, de mesajul nostru statalist și socialist, de vectorul nostru pentru Uniunea Vamală. 
Socialiștii vor deveni o forță politică parlamentară importantă după alegerile din 30 noiembrie. Noi vom decide politica țării. 
PCRM-ul lui Voronin apune, s-a ofilit, se duce în pămînt. Apare o nouă stea pe eșichierul de stînga – Partidul Socialiștilor, care va reprezenta opțiunile și speranțele cetățenilor moldoveni.
Împreună, vom salva Moldova, identitatea moldovenească, ortodoxia, economia”
, a conchis Igor Dodon.

DISTRIBUIȚI