20170613-0578y78o87.jpg

Deschiderea oficiului NATO la Chișinău, amenință nu doar statalitatea Moldovei, ba chiar și existența țării noastre ca stat. Opinia a fost exprimată de Preșeidntele țării Igor Dodon.

Moldova este stat neutru și noi nici într-un caz nu trebuie să ne implicăm în lupte geopolitice sau nu dea Dumnezeu, să fim folosiți drept carne de tun. Categoric nu ne trebuie aceasta, noi nu trebuie să permitem să fim folosiți ca niște pioni în lupta geopolitică regională dintre Est și Vest”, a declarat Dodon. 

Potrivit șefului statului, pentru a nu admite acest lucru, Moldova sub niciun pretext nu trebuie să adere la careva blocuri militare, nici din Est, nici din Vest. De asemenea, Dodon a menționat, că Moldova trebuie să-și păstreze și consolideze statutul, acesta fiind recunoscut la nivel internațional. Anume neutralitatea RM, prevăzută în Constituție, este o garanție a păstrării statalității RM. 

Imediat ce vom adera la un oarecare bloc militar, Moldova va înceta să existe ca stat într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a adăugat șeful statului. 

Președintele a mai spus că cunoaște despre planurile de a trasa hotarul NATO pe râul Nistru. Pentru țara noastră asta va însemna imposibilitatea soluționării diferendului transnistrean și alte pierderi colosale pentru stat. 

Poziția mea este categorică – sunt împotrivă! Eu voi bloca pe toate căile posibile implimentarea unor astfel de planuri”, a dat asigurări Președintele. 

DISTRIBUIȚI