Despre aceasta președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a declarat într-un discurs la Forumul Internațional "Răspuns solidar la provocările globale – calea spre o pace corectă", informează Actualități.md.

Politicianul a felicitat delegații forumului, reprezentanții a mai mult de 35 de țări din Europa, Asia și America Latină, cu 70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. "Toți noi, desigur, suntem cîștigători, dar trebuie să recunoaștem că fără eforturile și sacrificiile poporului sovietic, această victorie ar fi fost imposibilă", a menționat Dodon.

Președintele Partidului Socialiștilor a subliniat că "trebuie să ne amintim de acest lucru și să facem tot posibilul pentru a rezista la tentativele de interpretare a istoriei și noul val de neo-nazism, care, așa cum am văzut recent apar în diferite țări".

Actualități.md menționează că evenimentul, care are loc astăzi în capitala Federației Ruse, este organizat de partidul "Spravedlivaia Rossia", cu care Partidul Socialiștilor din Moldova a semnat un acord de cooperare.

La forum participă președintele partidului Spravedlivaia Rossia" liderul fracțiunii în Duma de Stat, Serghei Mironov, președintele adjunct al Dumei de Stat, președintele Camerei Deputaților a partidului "Spravedlivaia Rossia" Nikolai Levicev, deputații Dumei de Stat, bine-cunoscuți experți internaționali, persoane publice și politologi.

Delegația Republicii Moldova este reprezentată de conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

DISTRIBUIȚI