Începând cu ziua de azi în Găgăuzia s-a deschis un punct de primire a documentelor de la cetățenii care au primit interdicții la intrarea în Federația Rusă. Cererile vor fi examinate de către specialiști și trimise la Serviciul Federal de Migrație din Federația Rusă pentru ulterioara retragere a restricțiilor. Despre aceasta a declarat președintele Partidului Socialiștilor din RM, Igor Dodon în cadrul emisiunii „În centru atenției”. El a menționat că aceste acorduri au fost obținute în cadrul întrevederii cu conducerea Serviciului Federal de Migrație din Rusia, relatează Actualități.md

Igor Dodon a declarat că inițiativa de a atenua regimul migrațional pentru locuitorii din Găgăuzia a fost anunțat la o întâlnire a candidatului pentru Bașcan Irina Vlah, cu conducerea Serviciului Federal de Migrație.

"De mâine (25 Februarie), în toate sediile pre-electorale ale Irinei Vlah, în toate localitățile, începe primirea documentelor pentru acei cetățeni care au restricții de intrare în Federația Rusă. În sedii vor fi oameni care vor ajuta la întocmirea tuturor documentelor necesare, pentru ca în următoarele câteva săptămâni, cele mai multe dintre aceste cereri de ridicare a interdicțiilor să fie rezolvate", a declarat Igor Dodon.

Politicianul a precizat că la munca pentru sistematizarea documentelor necesare, se vor alătura avocații Partidului Socialiștilor, care lucrează împreună cu specialiști de la SFM.

"Rog foarte mult locuitorii din regiune care au o interdicție de a intra în Federația Rusă, să facă apel la staful electoral al Irinei Vlah, din localitatea sa. Sunt încrezător că vom rezolva aceste probleme", a declarat liderul Partidului Socialiștilor.

DISTRIBUIȚI