se.jpg

[:md]

Un incident armat s-a produs joi dimineață într-un liceu din Grasse, în Alpii Maritimi, s-a soldat cu opt răniţi, informează presa internațională citată de Agerpres.

Un bărbat aflat în posesia mai multor arme a deschis focul, vizîndu-l îndeosebi pe directorul liceului Tocqueville. Cel puțin 8 persoane, inclusiv directorul instituției, au fost rănite.

Potrivit unor surse polițienești, citate de Reuters, persoana reținută este un elev de 17 ani. Acesta avea asupra sa o pușcă, două pistoale și două grenade. 'Individul nu pare să se afle în evidențele poliției', a declarat o sursă din poliție, citată de Reuters. O a doua sursă a afirmat că doi studenți au deschis focul înspre directorul liceului, care a fost rănit.

Cei doi nu par a fi militanți, potrivit acestei surse. 'Unul dintre cei doi a fost arestat, iar celălalt a fugit. S-a creat panică printre elevi care s-au refugiat într-un supermarket din apropiere', a mai declarat cea de-a doua sursă. Și AFP a relatat că o a doua persoană a fugit de la locul acestui incident armat produs la miezul zilei. 

Serviciile de urgență din Grasse, sudul Franței, i-au avertizat pe Twitter pe locuitori să rămînă în case, iar guvernul francez a lansat o alertă de atac terorist prin intermediul aplicațiilor de telefon după incidentul din Grasse.

ПОДЕЛИТЬСЯ