rtj.jpg

[:md]

Pînă pe 29 septembrie grupurile de inițiativă care colectează semnături în susținerea candidaților săi trebuie să prezinte listele la CEC. Chiar dacă unii concurenți eletorali se grăbesc să ocupe primele poziții în buletinele de vot, Partidul Socialiștilor nu se grăbește și intenționează să adune 500 de mii de semnături. Potrivit lui Igor Dodon, acest obiectiv este practic realizat.

Am stabilit o sarcină pentru echipa noastră – să colectăm 500 de mii de semnături. Vreau să spun, că la etapa actuală am adunat aproape 400 de mii de semnături ale cetățenilor RM cu drept de vot, care sunt gata să semneze pentru candidatul – Igor Dodon”, a menționat liderul socialiștilor în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, scrie a-tv.md

Mai mult, Igor Dodon și-a exprimat încrederea, că cetățenii RM vor prefera un patriot și un statalist chiar în primul tur de alegeri. ”Dinamica este pozitivă. Cred, că avem șanse să învingem din primul tur, indiferent de faptul dacă alți candidați se vor retrage în favoarea noastră. Eu cred că putem spera și lupta pentru victorie în primul tur de alegeri și vom încerca să obținem acest lucru”, a conchis președintele PSRM.

Amintim că pînă pe 29 septembrie candidații la prezidențiale trebuie să prezinte listele de subscripție cu cel puțin 15 mii de semnături din nu mai puțin de jumătate din unitățile teritorial-administrative ale țării.

Liderul PSRM a fost înaintat de către Consiliul Republican al formațiunii politice drept candidat pentru funcția de președinte al RM.

Alegerile prezidențiale directe se vor desfășura în data de 30 octombrie curent.

ПОДЕЛИТЬСЯ