jjlpi.jpg

[:md]

Despre aceasta candidatul PSRM la funcția de președinte al RM Igor Dodon a declarat ieri în cadrul clubului de presă „Rezonanța socială”, relatează Actualități.md.

Spoilerii de dreapta din această campanie electorală au drept scop să-i asigure voturile lui Marian Lupu în turul doi. Vedem că în ultimele săptămîni Marian Ilici printr-un mod miraculos a crescut în sondaje. Dacî  vom atrage atenția la ce difuzează unele canale tv de dimineață pînă seara vom înțelege de ce Lupu a crescut în sondaj. Plus la asta ei dispun de resursele administrative, jumătate din primarii de localități sunt ai Partidului Democrat. Acum ei l-au fotografiat pe Marian Lupu cu fiecare dintre cei peste 450 de primar ai lor și au pus panouri în sate – „Votează pentru Marian Lupu”. Iar asta înseamnă că dacă populația unui sat a votat în majoritate pentru acest primar cu siguranță ar putea vota și pentru Lupu. Deci unul dintre resursele puternice democrații îl dețin, și acesta le poate permite să ajungă în turul doi”, a punctat liderul PSRM.

Cu toate acestea Igor Dodon consideră că în cazul în care în turul doi va ajunge candidatul opoziției de stînga împreună cu candidatul guvernării, probabilitatea ca electoratul de drepta să iasă la vot va fi foarte mică.

Este posibil ca în turul doi să iasă candidatul opoziției de stînga și candidatul guvernării. În același timp este un lucru cunoscut că candidatul guvernării nu poate fi ales legal și corect de majoritatea populației care de fapt îi detestă pe cei de la putere. Este foarte probabil că electoratul de dreapta nu va ieși la vot, ei nu vo dori să voteze nici pentru Dodon – „mîna Moscovei” dar nici pentru Lupu – „omul lui Plahotniuc”. Dacă cineva mai crede că va speria electoratul de drepata ca să voteze pentru Lupu pentru că în caz contrar vine Dodon cu „tancurile rusești”, oamenii deja nu vor mai îngiți această momeală. Deja în ultimii 4-5 ani au fost speriați în așa fel și oamenii și-au dat seama ce greșeală au făcut”, a declarat Dodon.

În acest sens, liderul PSRM  a menționat că în situația în care în turul doi electoratul de drepata nu va ieși la vot, sunt foarte mari șansele ca, electoratul de stînga să iasă masiv și astfel să cîștige alegerile canditatul opoziției de stînga adică Igor Dodon.

Amintim că ieri, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale directe de la 30 octombrie curent. Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon.

 

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ