tiu.jpg

[:md]

Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon, a comentat pe pagina sa de pe o rețea socială, declarațiile făcute de către liderul PAS Maia Sandu, care l-a acuzat pe liderul PSRM că nu și-ar fi făcut publice declarațiile de avere încă din anul 2005, atunci cînd a obținut prima funcție de demnitate publică și care totodată se interesează de unde Dodon i-a banii pe care îi cheltuie pentru activități politice, relatează Actualități.md.

Potrivit lui Dodon, toate aceste atacuri la persoana sa, Maia Sandu care candidează pentru postul de șef al statului, le face pentru a se remarca printre alți candidați de dreapta.

“Maia Sandu unionista, carierista și miliardista vrea să se remarce printre alți candidați-unioniști și iese în mod repetat la atac împotriva mea. Lista e binecunoscută: Leancă-Ghimpu-Sandu. Pe cînd și Pavlicenko cu Guțu?

În stilul fostului ei camarad de Alianță — Mihai Ghimpu, Maia Sandu vorbește despre „ași în mînecă”. Cere declarații de avere și nu știu ce dovezi despre venituri”, scrie politicianul.

În acest sens liderul PSRM anunță că toate aceste informații au fost făcute publice conform legii, inclusiv la CNI.

Partidul Socialiștilor a fost ani la rînd verificat cu mărunțișul de către agenții de la FISC (controlat de PLDM). Iar bani de la stat nu am cheltuit și nici nu i-am avut pentru activitățile noastre, cum o făcea PLDM-ul pe care îl slujea Maia Sandu cînd acolo era cald și bine”, mai adaugă Dodon.

Astfel, Igor Dodon amintește că Maia Sandu a făcut parte din guvernare atunci cînd s-a furat miliardul, ba chiar mai mult și-a pus și semnătura pentru a legaliza acest furt.

Îi amintesc Maiei Sandu că ea a fost colegă de Alianță și cu Filat, și cu Plahotniuc, și cu Ghimpu și a profitat de conjunctură atît cît a putut. Acum, tot profită, dar deja ca „disidentă”, ca „opozantă” a unui sistem din care a făcut parte și în care cu propria mînuță a semnat transferul banilor din BNM către BEM.

Maia, Maia, va suna și pentru tine ultimul clopoțel în politică și „camerele de luat vederi” vor arăta tuturor cît de ipocrită și falsă ești”, conchide liderul socialiștilor.

 

 

 

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ