831624f6b86155a67c8e3926fbeb1a82.jpg

[:md]

Despre aceasta candidatul PSRM la funcția de președinte al RM Igor Dodon a declarat ieri în cadrul clubului de presă „Rezonanța socială”, relatează Actualități.md.

Potrivit liderului PSRM, la ultimul Congres al formațiunii pe care o conduce socialiștii au aprobat o foaie de parcurs ce ține de anularea Acordului de Asociere cu UE și aderarea la Uniunea Euroasiatică.

Aceasta este foia de parcurs și obiectivele PSRM. Președintele țării nu are atribuțiile necesare pentru anularea acestui document, el poate propune acest lucru dar decizia finală o ia majoritatea parlamentară. Noi în repetate rînduri am propus în parlament această inițiativă dar ea n-a trecut. Ce poate face președintel țării în acest sens și ce vom face noi dacă vom cîștiga alegerile prezidențiale?

În primul rînd vom lansa negocierile în format trilateral RM-UE-FR, pentru a rezolva principalele probleme  — deschiderea pieței ruse și problema migranților moldoveni care muncesc peste hotare. Îna l doilea rînd – organziarea unui referendum național privind anularea Acordului de Asociere cu UE, președintele are acest drept de a iniția un referendum cu privire la cursul extern al țării”, a declarat Igor Dodon.

Actualități.md amintește că la 30 octombrie curent în RM vor avea loc alegeri prezidențiale directe. Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon

 

 

 

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ