rttp.jpg

[:md]

Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon, consideră că victoria la alegerile prezidențiale, va fi un pas important pentru forțele de stînga, care pledează pentru păstrarea suveranității, statalității și neutralității Republicii Moldova. Țara, însă va putea fi eliberată de sub acapararea oligarhilor doar în cazul în care, opoziția va obține victorie și la alegerile parlamentare anticipate. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul socialiștilor în cadrul unei emisiuni televizate, relatează Actualități.md.

În acest cotext, liderul PSRM a menționat că în caz dacă va ajunge în funcția de președinte al țării, va susține acțiunile de protest ale cetățenilor RM împotriva actualei guvernări și va pleda pentru organziarea alegerilor parlamentare anticipate.

Eu cred că președintele va face totul pentru ca să obținem pe cale legală alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon citat de a-tv.md

Liderul socialiștilor a mai adăugat că în cazul în care, candidatul puterii va învinge la alegeri pe calea diverselor mașinații, acest lucru nu va salva regimul oligarhic de la conducerea țării. 

Avem două scenarii. Dacă va fi ales un președinte din opoziție, atunci va începe lupta cu acest sistem, care trebuie să ducă la organziarea alegerilor parlamentare anticipate. Sau va fi un președinte din partea guvernării, lucru care se va finaliza cu destabilizarea situației din vina conducerii. Vreau să văd, cum atunci ei vor menține puterea și ce va fi cu programul FMI. Toate acestea foarte repede se vor termina. Ei vor pierde totul ce au acumulat în ultimii ani”, a conchis președintele PSRM.

Precizăm că Partidul Socialiștilor pledează pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, lucru care în opinia formațiunii politice este singura soluție pentru salvarea Republicii Moldova de regimul criminal de la guvernare.

Actualități.md amintește că la 30 octombrie curent în RM vor avea loc alegeri prezidențiale directe. Anterior Consiliul Republican al PSRM l-a înaintat pe Igor Dodon drept candidat pentru funcția de președinte al RM.

Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon.

 

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ