protv_md.jpg

[:md]

Şeful Direcției transport public şi căi de comunicație din Chișinău, Igor Gamreţchi, a fost plasat în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din capitală.

Judecătorii au admis demersul procurorilor privind arestul preventiv al acestuia. Decizia instanței poate fi contestată la Curtea de Apel.

Precizăm că funcționarul a fost reținut marți, 25 aprilie, de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție într-un dosar ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

În același dosar, viceprimarul Nistor Grozavu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar omul de afaceri Alexander Pinchevsky – în izolator pentru 25 de zile.

Pe numele fostului consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco, responsabil de selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală, a fost eliberat mandat de arest pentru 30 de zile, iar trei șefi de companii au fost arestați pe diferite termene, între 20 şi 25 de zile.

La această etapă a urmăririi penale, șapte persoane sunt arestate, iar alte patru sunt cercetate în stare de libertate, avînd statut de bănuit.

ПОДЕЛИТЬСЯ