[:md]

Ororile comise de cei mai temuți șapte pacienți cu afecțiuni psihice ai țării îți fac piele de găină: unul i-a tăiat mamei sale gîtul și l-a pus pe pervaz, altul și-a ucis propirul părinte pentru că nu îl lăsa să meargă în excursie.

Iașiul a devenit in ultimii ani epicentrul “nebunilor” din Romania, schizofrenia fiind o afecțiune comuna printre criminali, scrie bzi.ro.

Faptele comise de aceștia au ținut prima pagină a ziarelor, aducând acestui județ un record rușinos.

In 2005, Ramona Croitoru, profesoara la Colegiul Național din Iași, și-a ucis cu un cuțit de bucatarie fostul invațator in varsta de 70 de ani, pe motiv ca o injurase cu mai bine de cinci ani in urma.

L-a lovit de șapte ori, chiar in propiria casa, ca sa se asigure ca nu mai are nicio ?ansa sa scape cu viața, apoi a plecat ca și cum nimic nu s-ar fi intamplat.

La fel de sadic s-a dovedt a fi și Florin Aștefanoaie in varsta de 39 de ani, care, in 2008, și-a luat mama la bataie pentru nu i-a placut ciorba pe care i-a gatit-o. A sfarșit prin a-i taia gatul și a-l pune pe pervazul locuinței aflate la etajul doi.

Barbatul le-a spus polițiștilor ca a acționat la indemnul Satanei, aceelași care i-a ordonat și sa se arunce de la balcon. Aștefanoaie a scapat cu viața, dar a murit trei ani mai tarziu, in spitalul de Psihiatrie Pagureni-Grajduri din Iași.

Criminali de mici

Teodisian Gherman este dovada vie ca bolile psihice nu țin cont de varsta. In 2009, pe cand avea doar 13 ani, acesta și-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan pentru ca nu l-a lasat sa plece in excursie. Copilul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola, iar la inceputul acestui an a plecar cu tatal sau in Franța.

Aceeași voce malefica i-a poruncit și lui Silviu Tecuța, un adolescent de 17 ani din Iași, sa-și omoare mama și bunica, apoi sa le spele cadavrele. "Sunt un monstru", le-a spus adolescentul anchetatorilor. Dupa ce a comis dublul asasinat, baiatul a mers la o biserica din zona și i-a marturisit unui preot faptele sale.

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ