[:md]

 

Pe pagina sa de pe rețeaua socială președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a enumerat cîteva concluzii cu privire la rezultatele alegerilor locale care au avut loc ieri în toată republica, relatează Actualități.md.

Dodon a menționat că la alegerile pentru consilierii municipali din Chișinău PSRM s-a clasat pe primul loc. Cu toate acestea, se va da o luptă acerbă pentru funcția de primar general, în al doilea tur de scrutin. "Există șanse bune de a cîștiga dacă vom mobiliza electoratul de centru-stânga. De asemenea, trebuie de ridicat cîteva procente și din suburbii", a scris liderul PSRM.

Președintele Partidului Socialiștilor a menționat că se aștepta la victoria din primul tur al alegerilor primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi. În același timp, socialiștii au cîștigat din primul tur în majoritatea satelor din Găgăuzia. În trei orașe va avea loc al doilea tur de scrutin, dintre care în două din ele vor lupta pentru victorie, inclusiv candidații PSRM.

"În multe consilii raionale (35-45%) poate fi formată majoritatea între consilierii socialiști cu cei ai "Partidului Nostru" și reprezentanții comuniștilor (astfel de propuneri există deja). În 10-12 orașe (centre raionale), în al doilea tur au ieșit reprezentanții socialiștilor și avem șansa de a cîștiga în cel puțin 5-7 dintre ei", mai scrie Dodon.

Președintele PSRM constată că la alegerile locale liberal-democrați și democrații au utilizat "din plin" resurselor administrative și financiare care au permis candidaților din aceste partide să ocupe primul loc în multe raioane. Este semnificativ faptul că la Chișinău rezultatele acestor formațiuni sunt aproape de zero.

În concluzie, Dodon a declarat că în întreaga țară  partidele de stînga au obținut un rezultat foarte bun, având în vedere lipsa resurselor administrative și mass-media. "Acum este important să privăm Partidul Democrat și cel Liberal Democrat de resursele administrative. Trebuie de negociat la nivel local și de a crea un punct de sprijin pentru alegeri parlamentare anticipate. Este esențial să ne concentrăm toate eforturile pentru a obține victoria în capitală. Acest lucru este important pentru toată lumea, nu doar pentru Partidul Socialiștilor", a încheiat politicianul.

 

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ