inx960x640_1.jpg

[:md]

Astăzi, Igor Dodon – candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de președinte al RM, s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale directe. În cadrul platformei sale electorale, liderul PSRM menționează care sunt măsurile pe care le va întreprinde pentru a păstra statalitatea, neutralitatea și identitatea națională a RM, dacă va ajunge președinte al țării, relatează Actualități.md.

Am fost adeseori în situaţii cînd trebuia să rezolv cele mai dificile probleme ale ţării, să ajut oamenii, să le apăr interesele. Ştiu ce trebuie de făcut în calitate de Preşedinte. Am o echipă experimentată şi o viziune clară pentru a învinge actualul regim şi a începe relansarea ţării.

Ţara noastră are 657 de ani. Pe harta lumii şi mai ales a Europei vom găsi puţine state care s-ar putea mîndri cu o istorie atît de îndelungată. În acestesecole au fost încercări de a ne destrăma, de a ne supune, de a ne distruge,totuşi Moldova s-a păstrat, în primul rînd, datorită poporului său.

Cred cu adevărat în ţara noastră şi în puterea poporului nostru.Ştiu că Moldova are viitor, a menționat Igor Dodon.

Măsurile propuse de Igor Dodon pentru a păstra statalitatea, neutralitatea și identitatea națională a RM:

Neutralitate statală.

 “În Consiliul Suprem de Securitate vor fi doar patrioți! Voi aduce în Consiliul Suprem de Securitate profesionişti şi statalişti convinşi. Majoritatea şedinţelor Consiliului Suprem de Securitate vor avea caracter public, cu participarea mass-media”.

Interzicerea cetățeniei duble pentru persoane cu funcție de răspundere.

Nicio numire în funcție care depinde de Preşedintele ţării nu va fi făcută pentru persoanele care dețin cetăţenia altor state. Toate persoanele cu cetăţenie dublă, care au fost numite în funcţii anterior prin intermediul aparatului Preşedintelui ţării, vor fi demise sau vor renunța la cea de-a doua cetăţenie”.

Interzicerea unionismului.

Campania agresivă de promovarea unirii cu România se desfășoară în mod deschis în Parlament,Guvern şi alte instituţii publice, în mod intenționat unionismul este inoculat prin intermediul sistemului de învăţămînt, promovat pe micile ecrane, prin marșuri în cele mai mari oraşe ale ţării. Au loc cu regularitate acţiuni de negare a Statului Moldovenesc, a istoriei şi limbii. Voi veni cu iniţiativa de interzicere prin lege a unionismului sub toate formele sale. Interdicţia va viza partide politice, organizaţii obşteşti, acţiuni şi propagandă. Apelurile la lichidarea statalităţii moldoveneşti trebuie să fie sancţionate penal”.

Garanții internaționale pentru neutralitate. Pentru pace.

Constituţia prevede că Moldova este un stat neutru. Cu toate acestea, se aud tot mai multe voci care solicită aderarea la blocul militar NATO. Se întreprind provocări la nivel de stat cu participarea tehnicii militare. Sînt adeptul păcii. Voi obţine garanţii internaţionale pentru neutralitateа Moldovei. Soldaţii NATO nu vor mărşălui pe străzile noastre”.

Istoria Moldovei în programa școlară.

Codul Educaţiei necesită modificări fundamentale. Copiii noştri trebuie să studieze istoria ţării noastre. În şcoli va fi predată istoria Moldovei”.

Elaborarea unei noi strategii de securitate națională.

Voi iniţia elaborarea unei noi Strategii de Securitate Naţională, prin care la categoria pericole vor fi indicate unionismul şi activităţile criminale ale oligarhilor. În cel mai scurt timp vom eradica aceste două flagele”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că astăzi s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale directe de la 30 octombrie curent. Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon.

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ