Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de Partidului Socialiștilor cu privire la contestarea procedurii de investire a Guvernului şi decretului Preşedintelui de numire a guvernului Filip, relatează Actualități.md.

Anunțul a fost făcut recent de către liderul PSRM Igor Dodon în cadrul mitingului de amploare împotriva regimului oligarhic de la guvernare.

Igor Dodon s-a adresat către președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase menționînd că acesta ar trebui să ia decizii în favoarea cetățenilor RM și nu la comanda oligarhilor.

"Rușine Tănase! Pentru ce slujiți oligarhilor?! Ieșiți din buzunarul lui Plahotniuc și slujiți poporului! ", a declarat Dodon.

Liderul socialiștilor a amintit cetățenilor că acum mai mult ca niciodată ne dăm seama că statul RM este capturat de oligarhi de aceea duminică poporul trebuie să iasă în șară să-și ia țara înapoi.

Tot ceea ce au făcut acești oligarhi de la guvernare timp de 6 ani nu mai poate fi răbdat. Ei au adus poporul la o sărăcie care nu a mai fost întîlnită de la îndependență încoace. Instituțiile de stat sunt capturate, organele de drept acționează la comanda oligarhilor, țara este în prag de disperare! Acum, mai mult ca niciodată trebuie să ne unim toți cetățenii acestei republici indiferent de naționalitate și culoare politică pentru a da jos această guvernare criminală și a organiza alegeri parlamentare anticipate, pentru ca voi cetățenii să ne dați aprecierea politică care o doriți”, a menționat Igor Dodon.

Menționăm că protestatele antiguvernamentale continuă deja a treia zi în Chișinău. Indignarea cetățenilor vine după ce pe 20 ianuarie, majoritatea pestriță din parlament formată din PD-PL, cei 14 transfugi din PCRM și mai  mulți deputați din PLDM despre care experții spun că ar fi fost create ilegal, a votat în mai puțin de jumătate de oră Guvernul condus de Pavel Filip – omul controversatului oligarh Vlad Plahotniuc, și asta cu încălcarea mai multor norme legislative, în timp ce mii de oameni protestau în fața parlamentului împotriva instaurării acestui guvern.

De asemenea ieri, 21 ianuarie, a devenit cunoscut faptul, că tot pe 20 ianuarie aproape de miezul nopții, pe furiș fără a informa pe nimeni, acest Guvern a depus jurămîntul în fața președintelui RM.

Amintim că ieri peste 70 de mii de cetățeni ai RM în frunte cu liderii Partidului Socialiștilor, Partidului Nostru și ai Platformei Demnitate și Adevăr, au făcut front comun și s-au consolidat împotriva actualului regim oligarhic și au blocat tot centrul Chișinăului unde au cerut dizolvarea parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI