Unirea Republicii Moldova cu România pentru care militează o parte din cetățenii țării înseamnă război civil. Declarația a fost făcută de Președintele, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova. Mai mult, șeful statului susține că va folosi toate căile legale pentru a nu permite lichidarea statalității Republicii Moldova,

UNIREA înseamnă război civil. Și eu nu mă tem de aceste lucruri. Noi, cetățenii Republicii Moldova, stataliștii, nu o să permitem cumva. O să folosim toate căile legale, iar dacă o să vă vârâți ilegal, nu o să permitem lichidarea statalității Republicii Moldova. Dacă credeți că acesta e anul 1918, când stăteați cu mitralierile și ați impus Sfatul Țării să voteze, nu va merge, e altă situație, e altă conjunctură politică”, a declarat Igor Dodon.

Lucru acesta nu va trece. Admit că unele forţe, conştiente de faptul că vor rata alegerile, exploatează cu bună ştiinţă acest scenariu, dorind să destabilizeze situaţia, dar nu vor avea succes în intenţiile lor”, a mai punctat președintele.

DISTRIBUIȚI