60936.jpg

În grădina zoologică din Chișinău au început lucrările de pregătire pentru construirea unei voliere pentru urs. La grădina zoologică, geodeziştii alcătuiesc planul viitoarelor voliere, iar geomorfologii au luat probe de sol pentru a determina zonele cu pericol de alunecări.

Cel mai bătrîn locuitor al Grădinii Zooloice – ursul – va fi primul beneficiar al unei voliere separate.

Din păcate, numai în acest an ni s-au alocat bani pentru proiectarea grădinii zoologice. Pentru prima dată în ultimele cîteva decenii, s-au alocat bani pentru proiectarea grădinii zoologice și pentru construcţia de voliere pentru cei mai vechi locuitori ai grădinii zoologice, pentru urşii noştri. Este subiectul principal, la moment. Toată lumea știe care este esenţa și pentru noi acest lucru este important. Și noi suferim pentru că animalele nu au condiţiile adecvate„, a declarat pentru a-tv.md vice-directorul grădinii zoologice, Sergiu Pînzaru.

Potrivit directorului grădinii zoologice, Alexei Hanţaţuc, grădina zoologică a fost fondată acum 40 de ani, conform unei scheme temporare. Atunci, primele voliere, cuști și ţarcuri au fost montate fără un plan clar.

DISTRIBUIȚI