[:md]

 

Perspectiva de aderare a Moldovei la UE se amână din cauza extinderii UE, a spus într-un interviu pentru ”Sputnik-Moldova” istoricul și politologul Vladimir Ianiev, relatează Actualități.md.

În UE nu e totul chiar atât de bine. Este vorba nu numai de problemele interne ale UE, dar și de cele externe, inclusiv sancțiunile contra Rusiei, care au adus pagube nu numai FR dar și UE. Prin urmare, a atrage azi țări în UE, care nu sunt stabile politic și economic,asumându-și responsabilități și mari cheltuieli financiare, nu este rezonabil”, a spus Ianiev, transmite agenția newsmoldova.

Anterior, comisarul UE pentru problemele extinderii și politica de bună vecinătate, Johannes Hahn, a declarat că în apropiații 10 ani nu se planifică extinderea UE. Șeful delegației UE în RM, Pirkka Tapiola, a sfătuit autoritățile țării să nu înainteze cerere de intrare a țării în UE până a nu termină reformele.

De asemenea amintim că președintele Lituaniei Dalia Grybauskaite care a efectuat recent o vizită în țara noastră a declarat că: "Nimeni nu o să vă invite în nici o organizație fără a vă face temele pentru acasă, iar Moldova are multe teme de făcut".

 

ПОДЕЛИТЬСЯ